Haptotherapie

Voelend in contact met jezelf en de ander

Haptotherapie

In contact met je lijf en gevoelens

Naast relatietherapie geeft Renze haptotherapie. Haptotherapie is een persoonsgerichte therapie waarbij jij en je gevoelens centraal staan (hapsis betekent gevoel/tast in het Grieks). Stilstaan bij je gevoelens vraagt aandacht en tijd. Tijdens de haptotherapie is er de aandacht en ruimte om samen te onderzoeken hoe en waar je tegenaan loopt in het dagelijkse contact met jezelf en anderen en hoe dat voelbaar is in je lijf.

Veel van hoe we ons gedragen wordt bepaald door hoe we ons – al dan niet bewust – voelen en hoe anderen op ons reageren. Belemmerende patronen die we hierin hebben opgedaan kunnen ons behoorlijk “vast zetten”. Dat voel je niet alleen emotioneel, maar ook lichamelijk.

Door de haptotherapie word je bewuster van deze patronen en doe je nieuwe ervaringen op waardoor je je vrijer leert voelen in het contact met jezelf en met anderen. Wat ik vaak terugkrijg van cliënten is dat ze tijdens en door de therapie meer contact met zichzelf ervaren en leren luisteren naar wat hun lichaam zelf aangeeft. Eigen grenzen worden weer ervaren en aangegeven. Hierdoor neemt vaak het zelfvertrouwen en de (emotionele- en fysieke) draagkracht toe waardoor je vitaler en veerkrachtiger in het leven staat.

Voor meer informatie over haptotherapie kijk op www.haptotherapie-praktijk.nl

 

Is haptotherapie iets voor mij?

Ben jij benieuwd of Haptotherapie wat voor jou is? Klik dan op de knop hier beneden.

Haptotherapie voor kind en ouder

Plezier in contact en opvoeden.

Twee handen die in de lucht worden gehouden en onder de verf zitten.

Naast relatietherapie geeft Renze haptotherapie aan kind en ouder. Opvoeden is leuk, maar kan soms ook als belastend ervaren worden. Ieder kind is uniek en vraagt wat anders van de ouder. Wat bij het ene kind goed aansluit, hoeft voor het andere kind niet te werken.

 Als ouder(s) kun je gemakkelijk (tijdelijk) vastlopen in het begeleiden van je kind. Soms vraagt het kind een specifieke benadering door zijn achtergrond of problematiek en soms zijn er in de wisselwerking tussen ouder en kind patronen ontstaan waardoor het contact stroef verloopt. Meestal is er sprake van meerdere invloeden wanneer je merkt dat het opvoeden niet meer als vanzelfsprekend gaat.

Haptotherapie voor ouder en kind kan helpen weer speels contact op gang te brengen waardoor het opvoeden weer meer als vanzelfsprekend ervaren wordt en het plezier weer terugkeert. Plezier en spel zijn belangrijke  aspecten voor de ontwikkeling van het opgroeiende kind en krijgen ruime aandacht binnen de haptotherapie.

Wil je meer weten over haptotherapie voor kind en ouder? Kijk dan op de website haptotherapie-praktijk.nl