Over ons

Relatietherapie Praktijk in Amsterdam en omgeving

Renze Boersma

Ik ben Renze Boersma, vader van twee prachtige kinderen en woonachtig in Amsterdam samen met mijn man. Ik ben werkzaam als haptotherapeut en relatietherapeut. Sinds 2021 ben ik werkzaam als docent aan de  Academie voor Haptonomie in Doorn.

Mijn therapeutschap heeft zich mede gevormd door mijn ervaring en werkzaamheden binnen de sociaal-pedagogische hulpverlening (gedragsmoeilijke jongeren) en mijn werk als trainer en docent communicatie en psychologie aan verschillende opleidingen en organisaties in het sociaal-agogisch werk en de gezondheidszorg.

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd op sociaal-agogisch gebied waaronder o.a. SPH (1996-2000), Docentenopleiding Omgangskunde (2002-2004), Lichaamsgericht Begeleiden (2006-2010), Tibetaanse Yoga en Meditatie (2008-2010), Haptotherapie (2013-2018) en een Specialisatie Relatietherapie (2020-2021).

Mede op grond van bovenstaande heb ik een begeleidingsstijl ontwikkeld die zich kenmerkt door een persoonlijke benadering met aandacht voor wat al aanwezig is en met voldoende uitdaging voor wat je nog (in je)zelf wilt ontwikkelen. Ik werk ontwikkelingsgericht en hecht veel waarde aan het creëren van een bedding waarin mensen zich durven te openen en te leren van èn met elkaar. Mijn humor en lichtheid zijn daarbij typerend voor mij. 

Samen begeleid ik met Emily stellen bij relatievraagstukken. Samen relaties begeleiden heeft echt een meerwaarde. We vormen zelf een goede spiegel voor het koppel en komen sneller tot de essentie van wat er speelt. Onze jarenlange samenwerking ( en opleidingsachtergond) werkt verdiepend in alle opzichten. Zowel voor de stellen die we begeleiden als voor onze eigen persoonlijke ontwikkeling waarin we elkaar blijven steunen en uitdagen.

Emily Nijhuis

Mijn naam is Emily Nijhuis en ik woon inmiddels al heel wat jaren in Maarssen. Daar heb ik ook sinds 2003 mijn praktijk voor lichaamsgerichte therapie, training en coaching. Mijn roots liggen in het onderwijs, dit tekent het belang dat ik hecht aan groei en ontwikkeling!

Jaren geleden heb ik de overstap gemaakt naar fulltime werken in mijn praktijk waar ik mensen begeleid die op zoek zijn naar een luisterend oor en naar een liefdevol hart. Naar iemand die naast hen wil staan om samen te onderzoeken naar wat de kwaliteit van hun leven kan verbeteren. Dat is nogal breed geformuleerd, dat realiseer ik me. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om ieders hoogstpersoonlijke vraag.
Dus ik ga samen met hen op zoek naar ieders hoogstpersoonlijke antwoord in het universeel-menselijke veld dat ons verbindt.

Voor mij zijn een aantal zaken belangrijk: consent, transparantie, humor en respect. Daarbij ga ik er vanuit dat ons lijf niet alleen een bron van informatie is, maar ook een bron voor heling. En met ons lijf bedoel ik lijf en leden, ziel en zaligheid, denken en voelen, spreken en bewegen, reflectie en expressie, adem en meditatie, naar binnen en naar buiten en alles wat hier nog bij hoort.

Wanneer Renze en ik samen stellen begeleiden, zijn wij beiden heel goed in staat om – daar waar nodig èn los van onze gender- onze eigen vrouwelijke en mannelijke energie in te brengen of juist niet (dat laatste noemen we ook wel ‘containen’). In ons werk combineren we alle kennis en kunde uit opleidingen met onze eigen doorleefde ervaringen en die stellen we graag in dienst van jullie!